De Brug Mediation in Enkhuizen

De Brug Mediation - Hoe groter de kloof hoe mooier de brug. 2 bezoekadressen

Over De Brug Mediation

De Brug Mediation valt onder de rubriek mediation in Hoorn.

Welkom bij De Brug mediation, Gesubsidieerde mediation.

Wij hebben twee bezoekadressen: Koperwiekplein 52 1602NK in Enkhuizen en Breed 34-36 1621KC in Hoorn.

Als uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens blijft, is het bij ons mogelijk om gebruik te maken van gesubsidieerde mediation. Niet iedere mediator kan werken met gesubsidieerde mediation. Afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen betaalt u een door de Raad van Rechtsbijstand bepaalde eigen bijdrage. De Raad van Rechtsbijstand toetst uw fiscale jaarinkomen bij de Belastingdienst. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand www.rvr.org

Bij conflicten kunnen de emoties soms erg hoog oplopen. Als u boos bent, is het moeilijk om naar elkaar te luisteren en om met de ander te praten. Soms lijkt het probleem onoplosbaar. Een onafhankelijke derde, de mediator, kan uitkomst bieden en een juridische strijd voorkomen. Dit levert winst op voor alle partijen.

Mediation is het door partijen zelf gezamenlijk oplossen van hun conflict(en) via bemiddeling door een onafhankelijke derde, de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor betrokken partijen. Vaak zien de beide partijen de oplossingen niet, omdat zij midden in het conflict zitten. Hulp van een mediator kan daar verandering in brengen. De mediator staat niet boven partijen. Hij doet geen uitspraak ‘van bovenaf’, neemt geen standpunt in, maar brengt de communicatie weer op gang en helpt partijen om hun eigen oplossing te vinden.

In principe vinden alle bijeenkomsten met u beiden plaats. Wanneer er kinderen zijn, is er speciale aandacht voor de gevolgen van de scheiding voor hen. U krijgt van ons alle informatie om goede keuzes te kunnen maken. Ook is het mogelijk, wanneer de behoefte bestaat, dat uw kinderen zelf een gesprek hebben met de mediator. U gaat op zoek naar oplossingen waarin u zich beiden kunt vinden. Deze afspraken leggen wij voor u vast in een Ouderschapsplan, die bij het echtscheidingsconvenant wordt gevoegd.

In het echtscheidingsconvenant worden verder zaken opgenomen zoals verdeling van de boedel, echtelijke woning, financiën, alimentatie en pensioenen.

De ervaring leert dat er gemiddeld 4 tot 6 bijeenkomsten van 1,5 uur, nodig zijn, maar dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Wij hebben ook een kantoor gevestigd in Hoorn: Breed 34 –36, 1621 KC, Hoorn.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

De Brug Mediation uit de rubriek mediation uit Hoorn is gevestigd aan de Koperwiekplein 52 in Enkhuizen. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-13373284.

Diensten en producten voor mediation

Trefwoorden die horen bij De Brug Mediation zijn o.a. :