Coaching met behulp van paarden

Hieronder een toelichting hoe paarden kunnen helpen bij het coachen van kinderen.

Coaching met behulp van paarden

Een meisje van 8 jaar was altijd erg boos thuis en op school. Ze kon in de ogen van andere uit het niets driftbuien krijgen en heel boos worden waardoor ze niet meer te benaderen was.

Samen met het paard is ze met speelse oefeningen aan de slag gegaan en kwam de boosheid ook langs. Doordat zij samen met het paard bezig was kon zij er makkelijker over praten. Vooral wat het verschil is als je iets doet als je boos bent of als je van tevoren verteld waarom je boos bent. Dit is in verschillende sessies teruggekomen.

Het paard leerde haar hoe met boosheid om te gaan. Naderhand vertelde haar ouders dat ze thuis veel minder boos was en het nu eerst zegt voordat ze boos wordt.

Nieuwsgierig wat ik voor jullie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op via info@sterkmetcarolien.nl

Geplaatst op dinsdag 17 november 2020.

Over Sterk met Carolien

Dit bericht is geschreven door Sterk met Carolien. Het bedrijf valt onder coaching uit Hoorn. Trefwoorden van Sterk met Carolien uit Hoorn : driftbuien bij kinderen, coaching met paarden, coaching voor kinderen, kind met faalangst, therapiepaard, lichaamstaal kind, zelfverzekerd kind, coachingpraktijk voor kinderen, kindercoach, kindercoaching met paarden, paardencoaching, paardencoachsessies, persoonlijke coaching, persoonlijk advies, coaching in de buitenlucht.

Lees meer over Sterk met Carolien.