Groen licht voor Media Markt

Media Markt mag naar Hoorn komen.

Groen licht voor Media Markt

Dat besloot de Raad van State na een hoger beroep van zowel de gemeente Hoorn als BCC en anderen tegen de uitspraak van de rechtbank Alkmaar.

Vier Hoornse elektronicabedrijven (BCC, De Block, Botman Multi Media en Foto Video Audio Coenstad) en bewoners aan de Van Aalstweg en de Geldelozeweg gingen in hoger beroep tegen het nieuwbouwplan voor Media Markt en Leen Bakker. Naast bezwaren over de mogelijke verkeersaantrekkende werking en het aantal parkeerplaatsen maakten zij bezwaar tegen mogelijke geluidshinder en aantasting van de luchtkwaliteit.

Eerder besloot de rechtbank van Alkmaar dat de gemeente Hoorn de vergunning voor de bouw van de filialen van Media Markt en Leen Bakker niet had mogen toetsen aan de voor het gebied opgestelde welstandseisen. De Raad van State verklaarde het hoger beroep van het college van B en W tegen deze uitspraak gegrond.

De Raad van State honoreerde ook het hoger beroep van BCC en de andere bezwaarmakers over het aspect wegverkeerslawaai. De Raad van State constateerde echter dat dit gebrek met het vaststellen van hogere grenswaarden, in combinatie met het in het vooruitzicht stellen van geluidwerende maatregelen, voldoende was gerepareerd.

Wethouder Ronald Louwman is ontzettend blij met de uitspraak. ‘We zijn al ruim zes jaar bezig met dit dossier. Dit is een zeer belangrijke uitspraak voor Hoorn en voor het Hof van Hoorn als winkelcentrum voor West-Friesland. Wij hopen dat de Media Markt en Leen Bakker snel de deuren openen. Wij hebben er vertrouwen in dat de nieuwe winkels een geweldige bijdrage kunnen leveren aan het succes van het Hof van Hoorn.’

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2012.

Over Gemeente Hoorn

Dit bericht is geschreven door Gemeente Hoorn. Het bedrijf valt onder openbare voorzieningen uit Hoorn. Trefwoorden van Gemeente Hoorn uit Hoorn : Nieuws, zorg en welzijn, werk en inkomen, onderwijs, kunst en cultuur, sport en recreatie, veiligheid.

Lees meer over Gemeente Hoorn.