Klankschaalmassages in Hoorn

De werking van een klankschaalmassage

Klankschaalmassages in Hoorn

Het hart fluistert: 'luister nou eens een keer goed'.

Klankschalenmassage

We hebben allemaal regelmatig behoefte aan een plek waar het stil is. Een plek waar je vanuit de drukte en de herrie even volledige stilte ervaart en waar je je vredig voelt. Je kunt je er even terugtrekken om je op te laden zodat je weer bestand bent tegen alle hectiek van het leven. Deze plek heb je altijd bij je want je hebt het zelf in je; een stilteplek. Ik vergelijk het altijd met het oog van de cycloon. Aan de buitenkant herrie en chaos en hoe dieper je komt, hoe stiller het wordt.

Met meditatie maar ook met de klankschalen, kun je contact maken met jouw eigen stilteplek. Je voelt een totale rust en ontspanning van waaruit weer ruimte ontstaat voor creativiteit, acceptatie en nieuwe inzichten. Een klankschalenmassage helpt je hierbij. Je bent even helemaal zonder gedachten en verwachtingen. Er is alleen het geluid, de stilte en jij. Het mooie is, dat je dit altijd bij je hebt en er dus altijd over kunt beschikken. Soms moet je eerste leren om er weer contact mee te maken en dit kan door een klankschalenmassage. Als je dit een paar keer hebt gevoeld, gaat het steeds gemakkelijker.

Bij een klankschalenmassage lig je gekleed op de massagetafel of op een zachte ondergrond. De klankschalen worden op jouw lichaam gezet of er heel dichtbij gehouden en daarna om de beurt aangeslagen. Eerst hebben zij allemaal nog hun eigen tonen maar na een tijdje hoor je dat de schalen gaan 'samenzingen'. De schalen zijn zorgvuldig bij elkaar gekozen en op elkaar afgestemd zodat er een bijzonder geluid vrijkomt. Het geluid bestaat uit trillingen die in jouw lichaam door de cellen worden overgenomen. Je voelt je omringd door het prachtige geluid dat de schalen maken.

?Dit geeft een totale ontspanning en rust. Het lichaam en de geest krijgen hiermee de ruimte om te helen. Dit helingsproces, wat nog na de klankschalenmassage doorwerkt, verloopt bij iedereen anders. Vooral bij overbelasting en spanning, stijve en verkrampte spieren, maar ook bij verdriet of angst kan een klankschalenmassage een sterk helend effect hebben. Als mindfulness niets voor jou is, kun je eens kijken want de klankschalenmassage voor je doet.

Het is niet zweverig maar berust op het principe van resonantie. Jouw lichaam reageert op de trillingen van de schalen omdat het zelf voor een groot gedeelte uit water bestaat. Het resultaat; een massage van alle weefsels waardoor bijvoorbeeld spieren weer ontspannen.

Heb je een druk of heftig leven en slaap je slecht? Dan is een regelmatige klankschalenmassage een heerlijke manier om tussentijds weer even tot jezelf te komen en te ontspannen. Je slaapt vaak ook heerlijk na een klankschalenmassage. Een strippenkaart is dan een goede keuze. Zo nodig, kan ik ook aan huis een klankschalenmassage geven.

Heb je rug- nek of schouderklachten, dan kan een klankschalenmassage van alleen dit gebied al veel verlichting geven. De spieren die verkrampt zijn geraakt, ontspannen weer en je voelt al heel snel resultaat.

Voor meer info kunt u kijken op de website: www.maindrian.wix.com/soundhealing U kunt ook mailen: maindrian@msn.com

Geplaatst op dinsdag 14 november 2017.

Over Soundhealing

Dit bericht is geschreven door Soundhealing. Het bedrijf valt onder paramedisch centrum uit Hoorn. Trefwoorden van Soundhealing uit Hoorn : Klankschaalmassage, soundhealing, healing praktijk, massage praktijk, klankschaal massage, opheffen van blokkades, balans vinden, ontspanningsmassage.

Lees meer over Soundhealing.