Van Student naar Businesswoman

Mijn naam is Melissa Ligtenbarg (21) en ik wil graag vertellen hoe ik van student naar Businesswoman ben geworden.

Van jongs af aan wist ik al dat ik later iets wilde gaan doen in fotografie. Met mijn knalroze compactcamera fotografeerde ik van alles. Toen ik 16 jaar werd, kreeg ik als cadeau mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik was er superblij mee omdat ik eindelijk écht professionele foto’s kon gaan maken.

Ik heb mijn studie In- & Outdoorstyling gevolgd aan het Clusius College in Hoorn. Hier leerde ik meer over de technieken van de camera en werd er nog professioneler in. Toen ik in 2017 mijn opleiding had afgerond, wist ik het zeker. Ik ga mijn eigen bedrijf opstarten! Wat een stap, maar ik had er zoveel zin in. Tijdens mijn studie merkte ik dat film mij ook erg aansprak en besloot mijn bedrijf te richten op fotografie en film. Van portretfotografie tot bedrijfsfilms en vrijwel alles daar tussenin. Ik kreeg wel opdrachten, maar ergens voelde ik dat ik mijn hart niet volgde.

Ik sprak erover met mijn omgeving en ze zeiden om in loondienst te gaan werken. Nee, ik wil niet in loondienst. Ik wil eigen baas blijven. Ik blijf doorzetten! Sinds kort ben ik gestart met een academy om mijn bedrijf te laten groeien. In deze academy leerde ik om voor een niche te kiezen. Een niche? Ineens van een megagroot aanbod naar één specifiek ding?

Ik zag ineens in, dat ik het altijd al wist. Auto’s en het fotograferen daarvan vind ik zó geweldig. Sinds de Autorai in 2015 ben ik helemaal omgeslagen. Mijn vader en broer staken mij aan met hun passie voor auto’s. Ik ontdekte dat autofotografie ook bestond en dacht ‘Wauw, dit is echt wat voor mij’. Maar ik koos het veilige pad om mijn bedrijf op een breed publiek te richten. Toch heb ik de stoere keuze genomen om mij te gaan specialiseren in automotive fotografie en ben dus vanaf nu automotive fotograaf onder de naam: YourNexxt Automotive!

www.yournexxt.nl

Over YourNexxt Automotive

Dit bericht is geschreven door YourNexxt Automotive. Het bedrijf valt onder fotograaf uit Hoorn. Trefwoorden van YourNexxt Automotive uit Hoorn : automotive fotograaf, autofotograaf, fotograaf, fotograaf Hoorn, autofotograaf Hoorn, autofotograaf Nederland, autofotograaf Amsterdam, automotive fotograaf Hoorn, automotive fotograaf Amsterdam, automotive fotograaf Nederland, automotive, autobedrijven, cardetailing, professionele automotive fotografie.

Lees meer over YourNexxt Automotive.